Godišnji NUGS sastanak 2013. godine

Godišnji sastanak članova Nacionalnog udruženja za glavobolje Srbije (NUGS) održan je 29. novembra 2013 godine na Klinici za neurologiju KCS. Sastanak je otvorila uvodna reč i pozdrav predsednika Doc.dr. Jasne Zidverc-Trajković, koja se potom osvrnula na neke od aktivnosti Udruženja u protekloj godini. Posebno su istaknuti održani edukativni kursevi o glavoboljama i gostovanje Prof. Rigmor Jensen.

Izveštaj sa sastanka Nacionalnog Udruženja za glavobolje 2013

Godišnji NUGS sastanak 2012. godine

Prvi godišnji sastanak članova Nacionalnog udruženja za glavobolje Srbije  (NUGS) održan je 16. novembra 2012 godine  na Klinici  za neurologiju KCS. Sastanaku su prisustvovali članovi Udruženja kao i mladi lekari koji u svom kliničkom ili istraživačkom radu pokazuju posebno interesovanje za ovu izuzetno perspektivnu oblast neurologije. Sastanak  je otvorila uvodna reč i pozdrav predsednika Doc.dr. Jasne Zidverc-Trajković, koja se potom osvrnula na  pojedine aktivnosti Udruženja u protekloj godini. Najvažniji događaj u organizaciji NUGS bila je Evropska škola glavobolja, održana maja meseca 2012 godine u Beogradu,  koja je okupila preko 50 stranih i domaćih gostiju, polaznika i predavača.

Izveštaj sa sastanka Nacionalnog Udruženja za glavobolje 2012

Zapisnik sa inicijalnog sastanka Nacionalnog udruženja za glavobolje Srbije

Inicijalni sastanak održan je dana 23. septembra 2011. godine u Klinici za neurologiju Kliničkog centra Srbije u Beogradu. Uvodnim izlaganjem Asistent Dr Jasna Zidverc-Trajković, rukovodilac Centra za glavobolje Klinike za neurologiju Kliničkog centra Srbije, iznela je potrebu za osnivanjem nacionalnog udruženja za glavobolje, a na osnovu postojanja velike zastupljenosti ove patologije u svakodnevnom radu neurologa i nedovoljne prepoznatosti iste, kao i neadekvatne osposobljenosti većine lekara primarne zdravstvene zaštite za rad sa bolesnicima sa glavoboljom.

Zapisnik sa inicijalnog sastanka

Zapisnik sa Osnivačke skupštine Nacionalnog udruženja za glavobolje (NUGS) održane 10.11.2011. godine u Aeroklubu u Beogradu

Zapisnik sa osnivačke skupštine